|
|
Nieoficjalne forum Studentów Wydziału Nauk o Zdrowiu Collegium Medicum w Bydgoszczy Panu z MPO już dziękujemy:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dolores
Gość
|
Wysłany: Śro 22:29, 12 Kwi 2006 Temat postu: Praktyki 2 |
|
|
PROGRAM PEAKTYKI SPECJALNOSCIOWEJ - DIETETYKA
TEMAT: Wizytowanie zakładu gastronomicznego (szpital) podlegającemu ocenie w trakcie wiczeń.
CEL: Zapoznanie się z analizowanym zakładem gastronomicznym, zasadami funkcjonowania, charakterem świadczonych usług, ilością personelu, poznanie budynku, rozmieszczenia pomieszczń, aktualnych problemów.
TEMAT: Ocena sanitarno higieniczna zakładu gastronomicznego.
CEL: przygotowanie szkicu zakładu, sporządzenie protokołu kontroli sanit – higienicznej zakładu gastronomicznego wg schematu przyjętego w SANEPID.Ocena funkcjonalności rozmieszczenia pomieszczeń oraz zapoznanie się z formularzami i przepisami prawnymi obowiazującymi przy prowadzeniu kontroli sanit – higienicznej zakł. gastronomicznego przez SANEPID.
Sformułowanie zaleceń.
TEMAT :ocena żywienia w zakł. gastronomicznym.
CEL: zapoznanie się z metodami jakościowymi i ilośiowymi stosowanymi w ocenie żywienia w zakładach zbiorowego żywienia prowadzonych przez SANEPID. Ocena jadłospisu dekadowego metodami jakościowymi i ilościowymi (wartości odżtwczej, zgodności z normami), sformułowanie zaleceń .
TEMAT: Planowanie żywienia zbiorowego
CEL: zaplanowanie jadłospisu dekadowego dla zakładu gastronomicznego. Przygotowanie asaygnat kuchennych jednodniowych. Zapoznanie się z metodami dostawy produktów spożywczych potrzebnych do wykonania zaplanowanego jadłospisu bezpośrednio do kuchni.
TEMAT: Przygotowanie harmonogramu zakupów dla zakładu gastronomicznego .
CEL: Opracowanie listy i czestotliwosci zakupu produktów spożywczych niezbędnych do realizacji zaplanowanego jadłospisu dekadowego. Poznanie metod zabezpieczenia zaplecza kuchennego oraz pracy magazynu.
TEMAT: Kalkulacja kosztów w zakładach zbiorowego żywienia .
CEL: Zapoznanie się z ekonomicznymi warunkami realizacji jadłospisów.Przygotowanie kalkulacji kosztów jadłospisu wg. cen aktualnych i stawki żywieniowej. Nabycie umiejętności planowania jadłospisu zgodnego z aktualną stawką żywieniową.
TEMAT: Obowiązki i kompetencje pracowników działu żywienia
zakładu gastronomicznego
CEL: zapoznanie się z obowiązkami i kompetencjami wybranych stanowisk pracy w dziale żywienia. Przygotowanie zakresu czynności służbowych dla 3 stanowisk pracy w dziale żywienia (kierownika kuchni, kucharza, pomocy kuchennej).opracowanie schematu zakresu czynności słuzbowych.
TEMAT: OPRACOWANIE SPRAWOZDANIA KOŃCOWEGO PRAKTYKI.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Renata
Gość
|
Wysłany: Czw 20:51, 13 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
Tak........niby wszystko wiem, może nawet umiem........ale czemu tak nagle posmuuuutniałam?
Na kiedy ma to być gotowe?
Są jakieś wzory, przykłady alboco? Z naciskiem na "alboco"!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|
|
|